De Smarties is een gezelligheidskoor uit Papendrecht. Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, zijn wij geen smartlappenkoor. Onze naam de Smarties staat voor veelzijdig en veel(klank)kleurig. Het repertoire is voor een groot deel Nederlandstalig, maar we leggen ons ook steeds meer toe op Engelstalig. Met onze uitgebreide speellijst kunnen we het programma aanpassen aan de omstandigheden. Een optreden in een verzorgingshuis vraagt een ander repertoire dan een optreden bij een groot openlucht evenement.
Maar ook een kerstconcert is voor ons een uitdaging en ondersteunen we met populair kerstrepertoire.Het koor staat onder leiding van professioneel dirigente Jolanda den Houter.
Tijdens oefenavonden wordt gewerkt aan oude en nieuwe teksten, meerstemmigheid, maar ook aan ademhaling- en zangtechniek om de kwaliteit naar een hoger plan te tillen. Het koor wordt begeleid door eigen muzikanten, bestaande uit accordeonisten, een drummer, een gitarist, een bassist en een toetsenist op keyboard.

Ons motto is dan ook:

“Waar de Smarties komen is het feest”

 

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe koorleden. Kom snel eens kijken op één van onze repetities.

Ik wil meezingen!